Technológia ajánlataink

CardRehApp – Otthoni betegnyomonkövetést segítő mobilapplikáció ér,-és szívsebészeti műtét után

A szív,-és érrendszeri (CV) megbetegedéseket, beavatkozásokat követő rehabilitáció kiemelt probléma valamennyi egészségügyi ellátórendszer számára.


Nanotechnológiás szteroid készítmény

A szteroid készítmények (pl. dexametazon) gyors és erőteljes gyulladásgátló hatása ismert, akárcsak a fenntartó kezelések során kialakuló anyagcsere-mellékhatások (pl. cukorbetegség, csontritkulás, hormonális anyagcsere-zavarok stb).


Biochem City – Oktató alkalmazás fejlesztése mobil eszközökre

A biokémia szerves része az összes élettudományi képzésnek (orvos, fogorvos, biológus, biotechnológus, állatorvos, élelmiszer- és agrármérnök).


Abszcizinsav alkalmazása különböző oxidatív stresszhez köthető kórképek prevenciójában és kezelésében

A szellemi termék az abszcizinsav (abscisic acid; ABA), egy természetesen előforduló molekula alkalmazását írja le ischemiás emberi és állati kórképek prevenciójában és kezelésében.


Oktatók komplex teljesítménymérése

A PTE KTK vezető kutatói által kidolgozott megoldás olyan komlex oktatói-kutatói teljesítémény értékelő rendszer, mely lehetővé teszi a szakmai kapacitások és kompetenciák feltérképezését.


Identitás és tudás társasjáték

Az Identitás és tudás c. pedagógiai módszer lényege, hogy kapcsolatot teremt a szelf és az elsajátítandó tudásanyag között. Azáltal, hogy a megszerzendő tudást személyes kontextusba helyezi, intrinzik (önjutalmazó) motivációt képes kialakítani.


Pálma fehér borszőlő

A szőlő rezisztencianemesítés kisebb nagyobb sikerekkel a 19. század vége óta folyik, amely az elmúlt 20 évben új lendülettel reneszánszát éli.


Pinot Regina vörös borszőlő

A szőlő rezisztencianemesítés kisebb nagyobb sikerekkel a 19. század vége óta folyik, amely az elmúlt 20 évben új lendülettel reneszánszát éli.


Szőlő rezisztencianemesítési és -szelekciós technológia

A szőlő peronoszpóra és lisztharmat rezisztencianemesítési forrásaként egészen a legutóbbi időkig az észak-amerikai Vitis fajokat használták fel az egész világon.


Kénhidrogén szenzor in vivo mérésekhez

A kénhidrogén (H2S) a környezeti levegőben gyakran előforduló toxikus gáz, vízben, vagy egyéb oldatokban, testnedvekben oldott hidrogén-szulfid gáz detektálására alkalmas, vásárolható szenzorok nem állnak rendelkezésre. A hidrogén-szulfidról egyre inkább ismert, hogy fontos a szív-érre


Oldalak