simpleSAMLphp login


Hírek

PTE Innovációs Nap 2020

MEGHÍVÓ

Tisztelettel meghívjuk a Pécsi Tudományegyetem Kutatáshasznosítási és Technológia-transzfer Központ és a Simonyi BEDC által szervezett Innovációs Napra.

SZTNH logó

Ujvári János diplomadíj-pályázat

A Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala a 2020/2021. tanév őszi félévében ismét meghirdeti az Ujvári János diplomadíj-pályázatot, melynek célja a szellemitulajdon-védelmi ismeretek növelése az alap- és mesterképzésben részt vevő végzős hallgatók körében.

Új Demola Pécs challengek

Az idei évvel a Pécsi Tudományegyetemen új lehetőségként indult útjára a Demola Pécs Program, amely folyamatos lehetőségeket kínál a magukat valós, céges kihívásokban próbára tenni vágyó hallgatók számára.

Akár 7 millió Ft támogatás innovatív ötletek igazolására, fejlesztésére

A Pécsi Tudományegyetem kiemelt fontosságot tulajdonít az egyetemen létrejövő szellemi termékek gazdasági hasznosításának. Ehhez kapcsolódóan kívánja létrehozni a szellemi termékek piacra juttatását, hasznosítását megkönnyítő PTE PoC (Proof of Concept) Alapot.

HSUP_logó

A PTE-n is elindul a Hungarian Startup University Program

A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFIH) által elindított országos Hungarian Startup University Program (HSUP) a PTE-n is elérhető idén ősztől a Simonyi Inkubációs Program keretében.

IMA

International Medis Awards Díj 2020

Immár a hetedik egymást követő évben nyitják meg a Nemzetközi Medis Awards verseny kapuit, melyen az orvostudományban és gyógyszerészetben végzett kiemelkedő tudományos munkákat díjazzák Közép- és Délkelet-Európában.

SZTNH-logó

Kreativitás és szellemitulajdon-védelem - webinar

A Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala 2020. augusztus 26-án 10 órától "Kreativitás és szellemitulajdon-védelem" címmel webinart tart Micrsosoft Teams platformon. Az esemény részletes programja a hír mellékleteként érhető el alább.

125 éves az első magyar szabadalmi törvény

125 évvel ezelőtt, 1895. július 14-én hirdették ki Magyarországon az első szabadalmi törvényt, amely több, mint 70 évig szabályozta a szabadalmak kérdését.

Alkoholos kézfertőtlenítő gél felhasználói élmény vizsgálata

A PTE GYTK Gyógyszertechnológiai és Biofarmáciai Intézetének, valamint Farmakognóziai Intézetének oktató-kutató munkatársai kézfertőtlenítő gél fejlesztésén dolgoznak.

Coworking helyiség berendezésének és működtetésének tervezése

9 heti eredményes munkát követően sikerrel zártuk az első pécsi Demola kihívás megvalósítását. A fejlesztő munka eredményeként nemcsak a Demola-helyiség berendezésének részletes terve készült el, hanem a coworking helyiségek szükséges funkcióit, működtetésének igényeit is összegyűjtöttük.

Oldalak