Elstartolt a DEMOLA a Pécsi Tudományegyetemen

Az idei év indításával a Pécsi Tudományegyetem is csatlakozott – Budapest és Szeged után – a finn gyökerű Demola innovációs hálózathoz, amely a világ 17 országának több, mint 50 egyetemét és 750 ezer hallgatóját fogja át. A Demola koncepció célja az egyetemi és a vállalati partnerek közötti, partnerségen alapuló együttműködés – és az együttműködésen keresztüli értékteremtés – támogatása.

Új típusú együttműködési lehetőség az egyetem és a vállalkozások között

A Dél-Dunántúli Régió gazdasági szereplői számára is lehetőség nyílik megtalálni és – ún. „Demola Challange” keretében – próbára tenni a legmotiváltabb hallgatókat valós, a vállalat számára fontos, jövőre fókuszáló probléma megoldása során.

A Demola minden „challange”-re gondosan szelektált, egyetemi hallgatókból álló multidiszciplináris csapatot állít össze, amely a vállalat szakértőivel szorosan együttműködve 8-10 héten keresztül dolgozik az adott vállalati problémán. A multidiszciplináris csapat a kihívás során széles spektrumú megoldási lehetőségekre törekszik. A „challange” időszakban a PTE Demola csapata folyamatosan biztosítja a szakmai támogatást, amely standardizált munkamódszer, eszközök és szakemberek rendelkezésre bocsátását jelenti.

Az első megoldandó kihívásként coworking helyiség berendezésének és működtetésének tervezését valósítjuk meg 2020. február 24-étől..

A Demolához történő csatlakozás a vállalkozások számára lehetővé teszi; a motivált tehetségekkel való együttműködést; új, lehetséges jövőbeli kihívásokra reagáló fejlesztési irányvonalak kirajzolódását; a munkatársak számára pedig inspiráló munkamódszer megtapasztalását.

Szeretettel várjuk az érdeklődő partnerek jelentkezését! További információért kérjük látogasson el a www.demola.net, illetve a innovacio.pte.hu oldalra. Közvetlen kapcsolatba lépési lehetőség a czibok.balazs@pte.hu e-mail címen keresztül.

További részleteket angol nyelvű aloldalunkon olvashatnak!