2024. évi PTE Innovációs Díj

Egyetemünk kiemelt célja, hogy az oktatás, valamint a tudományos tevékenység mellett a régió és az ország meghatározó kutatás-fejlesztési és innovációs központja is legyen. Ennek keretében kiemelt fontosságot tulajdonítunk az egyetem azon oktatóinak/kutatóinak, PhD-hallgatóinak és hallgatóinak támogatására, akik olyan innovatív megoldásokon dolgoznak, amelyek rendelkeznek akkora üzleti értékpotenciállal, amellyel a PTE eredményesen tud megjelenni a hazai vagy akár a nemzetközi piacon.

Kapcsolódó feladatunk olyan üzletileg is hasznosítható kutatási eredmények, ötletek beazonosítása, amelyekkel a Pécsi Tudományegyetem hozzájárulhat közvetlen környezete, Pécs városa és a Dél-Dunántúl gazdasági, társadalmi fejlődéséhez.

A 2024. évi PTE Innovációs Díj kategóriái a mesterséges intelligencia megoldások alkalmazásához kapcsolódtak. A díjak átadására a a Deutsche Telekom IT Services – PTE Innovációs Napok 2024 rendezvény keretei között került sor:

  • A PTE Feltalálói Innovációs díjat Kiss Bence, a PTE ÁOK tanársegédje nyerte el. Pályázatának témája: Immunogén epitóp szelekció mélytanulásos 3D antigén vizualizáció segítségével.
  • A PTE Kutatói Innovációs díjat dr. Ashraf Amir Reza, a PTE GYTK egyetemi tanársegédje vehette át. Pályázatának témája: Gyógyszerek biztonságos alkalmazását támogató mesterséges intelligencia alapú gyógyszerfelismerő modell és mobil alkalmazás
  • A PTE Hallgatói Innovációs díjat Tóth Csenge, a PTE KTK hallgatója nyerte el. Pályázatának témája: DeskStrech – a mozgó stúdió.
  • Átadták a Deutsche Telekom IT Solutions különdíját, melyet Durczy Richard, a PTE ÁJK hallgatója érdemelt ki pályázatával, melynek témája Az autonóm járművek hibátlanságának vélelme.
  • Gazdára talált a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara - Kamarai különdíja is, melyet gazdaságorientált innovatív tevékenységért szintén Kiss Bence, a PTE ÁOK tanársegédje nyert el.

Gratulálunk a díjazottaknak!