CardRehApp – Otthoni betegnyomonkövetést segítő mobilapplikáció ér,-és szívsebészeti műtét után

A szív,-és érrendszeri (CV) megbetegedéseket, beavatkozásokat követő rehabilitáció kiemelt probléma valamennyi egészségügyi ellátórendszer számára. A projekt során egy integrált mobiltelefonos alkalmazás került kifejlesztésre, mely segítségével a betegek állapotának szoros és hatékony nyomonkövetése megoldható. Az alkalmazás a hazabocsátott betegek nyomonkövetését, életmódjának optimalizálását valósítja meg és a CV megelőzés hatékonyságát is tudja növelni. Megvalósítja a gyógyszerelés ellenőrzését, az orvosi kontroll-konzultáció irányítását, a gyógytornászi utasítások jelzését, valamint a beteg felügyeletét együtt az automatikus és manuális riasztási lehetőséggel.

A folyamatos betegnyomonkövetés lépéseit általános adatok folyamatos bevitelével (hőmérséklet, vérnyomás), más speciális adatok rögzítésével (EKG, sebről készített fotó) és panaszok jelzésével valósítja meg. További kiemelt jelentőségű adat a mobiltelefon általi mozgásaktivitás mérés, ami alapján a betegség előrehaladására tud következtetni.

Az applikáció a kórházi rehabilitációs ellátás elemeit és működését veszi alapul, összefoglaló rendszerként, melynek egyes moduljai önállóan fejleszthetők, más telefonos applikációkkal és viselhető szenzorokkal bővíthető.

Innováció Fejlesztési szint
TRL3
Innováció Iparjogvédelmi státusz
Szoftver.
Innováció Tudományterület

KAPCSOLAT

Kincs Gergely

PTE Inno-Capital Kft. ügyvezető / innováció menedzser
+36 30 288 7039