AdipoShape – a személyes zsírátültetés

Kulcsszavak: bioprinting, szövettenyésztés, őssejt, implantátum, plasztikai sebészet

A szolgáltatások első szintje a személyes zsírátültetés során a kinyert zsírszövet őssejt-tartalmát értékeli ki. A személyes zsírátültetés tartós eredménye függ a zsírszövet megfelelő őssejt-tartalmától. Ha ez túl alacsony, akkor nem várható tartós eredmény. Az első szintű szolgáltatás ezt értékeli ki, objektív és tudományos alapra helyezve a hosszú távon is eredményes személyes zsírátültetés kivitelezésének eldöntését.

A szolgáltatások második szintje a zsírszövet őssejt-tartalmának dúsítására irányul. Amennyiben a kinyert zsírszövet őssejt-tartalma túl alacsony a tartós eredmény eléréséhez, az őssejtek arányának növelésével a személyes zsírátültetés végső soron tartós eredményt biztosíthat. Ebben a lépésben, bár kisebb lesz a beültethető térfogat a kiindulási térfogatnál (pl. 1000 ml helyett 500 ml), a bedúsított őssejt-tartalomnak köszönhetően sikeresen elvégezhető a személyes zsírátültetés.

A szolgáltatások harmadik szintje zsírszöveti őssejtek szaporítására, expanziójára irányul. Az izolált zsírszöveti őssejtek megfelelő tenyésztési körülmények között először számbeli osztódást végeznek, differenciálódás nélkül. Ezt követi a zsírszöveti őssejtek adipogén-irányú differenciáltatása megfelelő tenyésztési körülmények között. Ez a második szolgáltatási szintre akkor épül, ha fokozott őssejt-tartalom szükséges a sikeres beültetéshez, azonban fokozott beültetési térfogatnál (pl. 500 ml helyett 1000 ml).

A szolgáltatások negyedik szintje során szövetnyomtatással előállított, méretében, alakjában és konzisztenciájában személyre szabott, rugalmas és biokompatibilis vázszerkezetet készítünk a dúsított és/vagy felnövesztett zsírszöveti őssejtek tartós megtapadásához. Erre akkor van szükség, ha nem amorf kozmetikai térkitöltő jellegű, hanem szilikon implantáció kiváltása a cél a személyes zsírátültetés során.

Alkalmazhatóság

A szilikon implantátumok piaca növekvő forgalmat bonyolít le. Ahogy növekszik a szilikon implantátumok piaca, emelkedik a szövődmények előfordulása is. Ezek a szövődmények új megoldásokat sürgetnek, ilyen személyes zsírátültetés lehetősége, bionyomtatási technológiával kombinálva.

Innováció Fejlesztési szint
TRL3 – A koncepció kísérleti igazolása.
Innováció Iparjogvédelmi státusz
Know-how.

KAPCSOLAT

Czibók Balázs

innováció menedzser
+36 30 925 5619