3D szkennelés

A fizikailag létező tárgyról képzünk 3D digitális lenyomatot, amely a legapróbb részletekig képes megőrizni a tárgy alaksajátosságait és textúráját. A tárgy így módosítható, alakítható, tervrajz, műszaki rajz készíthető róla (pl. egy régi épület esetében), illetve 3D nyomtatással egyedi tárgyak sokszorosítására is nyílik mód.

Rendelkezésre álló infrastruktúra:

  • Sense 3D szkenner. Belépő szintű kézi szkenner otthoni, munkahelyi vagy művészi-oktatási feladatokra. Szenzora az Intel RealSense SR300 3D kamerát használja. Az eszköz szkennjei a legtöbb CAD szoftverrel kompatibilisek, optimális esetben akár azonnal nyomtathatók.
  • Artec Space Spider szkenner. Az Artec szkennere már professzionális felhasználásra való. Erőssége az apró és összetett geometriai részletek gyors és pontos visszaadása. A készülékhez kapott Artec Studio 11-ből egyenesen CAD szoftverbe küldhető, így reverse engineeringre első osztályú, ez a kézi szkennerek csúcsa.
  • Leica Scanstation P30 épületszkenner. Az elsősorban építőmérnöki tevékenységekhez ajánlott csúcsszkenner nagy léptékű infrastruktúrák digitális megörökítésére és megvalósulási, valamint állapotfelmérésére készült.
Kutatócsoport
PTE 3D Központ
Innováció Tudományterület

KAPCSOLAT

Dr. Nagyréti József

innováció menedzser
+36 30 313 8965