PTE Innovációs Szakértői Hálózat bemutatása

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium szakpolitikai támogatásával 2019-ben jött létre egy országos program részeként a PTE Területi Innovációs Platform (TIP) a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal szervezésében. A TIP célja, hogy az egyetemi tudásbázisokra épülve olyan térségi szerveződések jöjjenek létre országszerte, amelyek egyszerre biztosítanak lehetőséget az innovációs szakpolitikai irányok közvetlen megismerésére, a helyi innovációs ökoszisztéma szereplői közötti együttműködések kialakítására, erősítésére és új szakmai alapok létrehozására.

E törekvés egyik elemeként definiálható a PTE Innovációs Szakértői Hálózat (Innovation Consulting Network - ICC) kialakítása. Ennek keretében olyan, a gazdaság különböző területeit képviselő, saját tevékenységükben sikeres, az innovációban és kutatás-fejlesztésben élen járó partnereket kívánunk megszólítani, akik számára fontos Pécs városa, szűkebb és tágabb régiónk, országunk fejlődése, fontos a magas színvonalú, de piaci igényekre nyitott akadémiai tudás.

A Szakértői Hálózat alkalmas:

  • a PTE-n zajló K+F+I projektek szakmai minősítésére,
  • a PTE szellemi alkotásainak piaci validálására, fejlesztési tartalmak megítélésére,
  • az egyetemi inkubációs tevékenység során tanácsadási, szakértői, mentorálási feladatok ellátására,
  • a PTE belső kutatás-fejlesztési és innovációs pályázatainak értékelésére,
  • a PTE és a vállalati szektor között létrejövő közös fejlesztési projektek előzetes validálására.

A Szakértői Hálózat tagjait rendszeres workshopokra és a kutatókkal közös gondolkodásra invitáljuk, ahol bemutatjuk a PTE aktuális fejlesztéseit. 

A hálózatban való részvétel módját, a várható feladatok tartalmát, továbbá a kapcsolódó titoktartási kötelezettségeket az egyes szakértőkkel megkötendő megállapodásokban rögzítjük. Bár a tagság önmagában nem jár díjazással, a bevonásra kerülő szakértők munkáját a konkrét tevékenységek jellegének és súlyának megfelelően tiszteletdíjjal is honorálni szeretnénk.

 

Tisztelt Partnerünk!

Amennyiben csatlakozna hálózatunkhoz, azt az alábbi gombbal elérhetó adatlap kitöltésével teheti meg. Az adatlap kitöltése regisztrációhoz kötött, melyet ezen a linken keresztül tud megtenni.