Védelmi Kutatási Szolgáltatások

Kulcsszavak: védelmi és biztonsági ipar, polgári célú hasznosítás, oktatás-képzés-kutatás, biztonságpolitika, védelemigazgatás

Az elmúlt években bekövetkezett változásokat vizsgálva, azok várható változásait figyelembe véve a fegyveres és rendvédelmi szervek képzési területére, illetve a közigazgatásban dolgozók oktatására, átképzésére, továbbképzésére speciális pályázatokon való részvételre (K + F), NATO és Európai Uniós projekteken való indulás céljából igény merült fel a Központot létrehozására.

A Védelmi Kutató Központ a védelmi és biztonsági ipar kutatásainak elméleti támogatását, a védelmi és biztonsági kutatás-fejlesztés eredményeinek polgári célú hasznosítást segíti elő, kiemelten az oktatás, képzés, kutatás területén. Nagyon lényeges cél a védelmi szférában alkalmazott eredmények, fejlett technológiák polgári életbe való megjelenése és elterjedésének felgyorsítása. A leendő vezetők (hon és rendvédelmi ill. a polgári életben egyaránt) képzése során ismereteket nyernek az aktuális biztonságpolitikai kihívásokról, védelemigazgatás feladatrendszeréről, hazánkat érintő egyéb geopolitikai problémákról.

Kutatócsoport
Védelmi Kutatások Központ
Innováció Tudományterület

KAPCSOLAT

Kincs Gergely

PTE Inno-Capital Kft. ügyvezető / innováció menedzser
+3630/ 288-7039