PTE Kooperatív kutatás-fejlesztési program pályázat 2024

Egyetemünk célja, hogy az oktatás, valamint a tudományos tevékenység mellett a régió és az ország meghatározó kutatás-fejlesztési és innovációs központja is legyen.

Annak érdekében, hogy az egyetemi kutatások valós piaci problémák megoldását szolgálják, a PTE 2024-ben létrehozta a PTE Kooperatív kutatás-fejlesztési programot. A program keretében támogatást kaphatnak azok a vállalati-egyetemi közös kutatás-fejlesztési projektek, amelyek a gazdasági szereplők valós piaci igényeire épülnek és amelyek megvalósításában a gazdasági szereplő és az Egyetem közösen vesz részt.

A program a piaci szereplők számára azért előnyös, mert biztosítja a hozzáférést a PTE kiemelkedő színvonalú tudományos erőforrásaihoz, kompetenciáihoz, lehetőséget ad hosszútávú szakmai kapcsolatok kiépítésére, választ ad a céget érintő problémákra és kihívásokra, valamint rendelkezési/hasznosítási jogot biztosít a keletkező tudás felett.

A program a PTE számára azért előnyös, mert a kutatócsoportok valós, validált problémán dolgozhatnak, a kutatás eredménye jó eséllyel piaci termékké vagy szolgáltatássá fejlődhet, lehetőséget ad hosszútávú szakmai kapcsolatok kiépítésére céges parterekkel, valamint piacra jutás esetén bevételt hoz.

A program keretében támogatott projektek megfelelő alapot adhatnak későbbi kutatás-fejlesztési pályázatokhoz, ahol legalább TRL4 szintű technológiát és vállalat-egyetem kapcsolatot várnak el a pályázat kiírói. 

A pályázat benyújtási határideje: 2024. május 15.
A pályázati adatlapot és mellékleteket elektronikusan kell benyújtani az alábbi címre: orosz.daniel@pte.hu .