3D szkennelés

A fizikailag létező tárgyról képzünk 3D digitális lenyomatot, amely a legapróbb részletekig képes megőrizni a tárgy alaksajátosságait és textúráját. A tárgy így módosítható, alakítható, tervrajz, műszaki rajz készíthető róla (pl. egy régi épület esetében), illetve 3D nyomtatással egyedi tárgyak sokszorosítására is nyílik mód.

Rendelkezésre álló infrastruktúra:

  • Sense 3D szkenner. Belépő szintű kézi szkenner otthoni, munkahelyi vagy művészi-oktatási feladatokra. Szenzora az Intel RealSense SR300 3D kamerát használja. Az eszköz szkennjei a legtöbb CAD szoftverrel kompatibilisek, optimális esetben akár azonnal nyomtathatók.
  • Artec Space Spider szkenner. Az Artec szkennere már professzionális felhasználásra való. Erőssége az apró és összetett geometriai részletek gyors és pontos visszaadása. A készülékhez kapott Artec Studio 11-ből egyenesen CAD szoftverbe küldhető, így reverse engineeringre első osztályú, ez a kézi szkennerek csúcsa.
  • Leica Scanstation P30 épületszkenner. Az elsősorban építőmérnöki tevékenységekhez ajánlott csúcsszkenner nagy léptékű infrastruktúrák digitális megörökítésére és megvalósulási, valamint állapotfelmérésére készült.
Tudományterület/Science Field: 
Kutatócsoport/Research Team: 
PTE 3D Központ
KAPCSOLAT
Nagyréti József
☎ +36 30 313 8965
nagyreti.jozsef@pte.hu