Sikersztorik

Antibakteriális kesztyűt fejlesztett a PTE és a Karma Pécsi Kesztyű

A Karma Pécsi Kesztyű és a PTE annak érdekében fogott össze, hogy e kórokozók legyőzésére hatékony, egyúttal komfortos megoldást találjon. Így született meg az „Invisible Pro” antibakteriális bőrkesztyű.

Szabadalmaztatott egyetemi találmány a májzsírosodás korai stádiumú kimutatására

A Pécsi Tudományegyetemen számos, a hétköznapi ember számára nem is mindig kézzelfogható, ugyanakkor az egészség megőrzése szempontjából kulcsfontosságú kutatás zajlik.

Egészséges és környezettudatos innovatív üdítők a Yuva Kft. és a PTE együttműködésével

Ha azt gondolnánk, hogy a szörpök és üdítőitalok piacán már nem lehet újat mutatni a ma emberének, hát tévedünk. Kiváló példa erre a hidasi székhelyű Yuva Kft termékpalettája.

Ember Arm - felsővégtagi myoelektronikus protézis

A Pécsi Tudományegyetem egyik legígéretesebb és legújabb spin-off cége a PTE 3D Nyomtatási és Vizualizációs Központjában működő Pro-Limb Ortopédtechnikai Kft.. A vállalkozás egy egyetemi szellemi termék hasznosítására, továbbfejlesztésére és piacra vitelére jött létre.

A PTE rendelkezett a legtöbb hatályos nemzeti szabadalommal a magyar egyetemek között 2018-ban

A Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalának 2018-as éves jelentése szerint, a legtöbb hatályos nemzeti szabadalmi oltalommal rendelkező három jogosult 2018-ban a Richter Gedeon Nyrt., az EGIS Gyógyszergyár Zrt. és a Pécsi Tudományegyetem volt.

A Pécsi Tudományegyetem hozzájárulása az ELI-ALPS megvalósításához

A hazai lézeres műhelyek közül a Pécsi Tudományegyetem Fizikai Intézetének kutatói is hozzájárulnak az ELI megvalósításához. A PTE TTK Fizikai Intézetben bő másfél évtizede az elektromágneses sugárzások egy speciális fajtájával, a terahertzes sugárzásokkal foglalkoznak kutatóink.