PTE Innovációs Nap 2020

Nagy érdeklődés övezte az idei rendhagyó, online Innovációs Napot, a teljes programra 184 fő regisztrált be! A rendezvény megvalósítása kapcsán számos pozitív visszajelzést kaptunk a résztvevőktől és a hallgatóságtól, amit ezúton is köszönünk!

A program keretei közöt a köszöntőket követően Sebők Katalin Vállalati Innovációs Elnökhelyettes Asszonnyal (NKFIH)  beszélgettünk az innováció hazai helyzetéről, a Hivatal szakmaipolitkai eszközeiről és az egyetemeknek az innovációs ökoszisztémában betöltött szerepéről. Ezt követően Dr. Zemplényi Antal Központvezető (PTE Egészségügyi Technológia Értékelő Központ) a klinikai adatvagyon kutatási célú hasznosításáróll tartott összefoglaló előadást. A témához kapcsolódva Rózner Judittal, az IQVIA Offering managerével folytattunk értékes beszélgetést az egészségügyi adatok felhasználási lehetőségeről.

Az előadások sorát Dr. Lóránd Balázs, a Continental Mesterséges Intelligencia Fejlesztési Központ vezetője zárta. Látványos és érdekes prezentációja segítségével megismerkedhettünk a mesterséges intelligencia szerepéről és távlati lehetőségeiről a balesetmentes közlekedés területén.

Az előadásokat követően két párhuzamos szekcióban folytatódott a program. Az első panelben az egyetemközpontú innovációs ökoszisztéma fejlesztésének lehetőségeiről, a technológia-transzfer kihívásairól beszélgettek meghívott szakértőink (Sebők Katalin (NKFIH), dr. Bene Tamás (Debreceni Egyetem), Kersánszki Tamás (Óbudai Egyetem), Magyar Dániel (ELTE), Dr. Bedő Zsolt (PTE KTK), míg a második panelben Az adat az új olaj? címmel, a közeljövő stratégiai erőforrásával kapcsolatos főbb kérdéseket, problámákat vitathatták meg vendégeink: Rózner Judit (IQVIA), Dr. Zemplényi Antal (PTE ETÉK),  Dr. Lóránd Balázs (Continental Mesterséges Intelligencia Fejlesztési Központ), Dr. Harmouche Ahmed (VIMAGE), Dr. Szűcs Krisztián (PTE KTK).

A rendezvény zárásaként a Simonyi Üzlet- és Gazdaságfejlesztési Központ Simonyi Final Pitch programjában hallgatói csapatok mutathatták be innovatív ötleteiket.

A program az NKFIH által életre hívott PTE Területi Innovációs Platform keretein belül valósult meg.