Megkezdődött az Egyetemi Innovációs Ökoszisztéma projekt megvalósítása

2019. december 1-jével  kezdtük meg a Tudástranszfer tevékenységek fejlesztése a Pécsi Tudományegyetemen az Egyetemközpontú Innovációs Ökoszisztéma kialakítása érdekében című  2019-1.2.1-EGYETEMI-ÖKO-2019-00015 azonosító számú projekt megvalósítását.

A PTE fő stratégiai célja, hogy innovatív egyetemmé váljon, azaz a rendelkezésére álló tárgyi és szellemi erőforrások mozgósításával az oktatás, a kutatás, a gyógyítás és társadalmi felelősségvállalás terén is kreatív, élenjáró, a társadalmi-gazdasági kihívásokra válaszolni képes intézményként működjön. A PTE célja, hogy jelen projekt keretei között tervezett szakmai programjával bővítse, és magasabb szintre emelje tudástranszfer tevékenységét, melynek segítségével hatékonyan hozzá tud járulni az egyetemközpontú innovációs ökoszisztéma kialakításához.
A Projekt keretében kiemelt feladatunk a kutatáshasznosítási és technológia transzfer tevékenység központosított menedzsmentjének ellátása, egykapus kapcsolattartási és innováció menedzsment pont biztosítása külső  partnerek és az egyetemi polgárok számára.    
A projekt első fázisában kialakítjuk az innovációs ökoszisztéma stratégiai és operatív feltétel és keretrendszerét. Ennek keretei között folytatni kívánjuk a PTE kutatócsoportok K+F+I szolgáltatásainak felmérését, melynek eredményeként kialakított K+F+I portfoliónkat a megújított innovációs honlapon kialakított nyilvántartó és bemutató rendszer keretei között tesszük láthatóvá gazdasági és tudományos partnereink számára.
Kiemelt szerepet szánunk a hallgatói innovációk támogatásának. Célunk, hogy inspiráló, az innovációs kezdeményezéseket, start-up törekvéseket és vállalkozóvá válást segítő környezetet biztosítsunk egyetemünk hallgatói számára, hogy ezzel a háttérrel sikeres üzleti szereplőként kapcsolódjanak be a szűkebben és tágabban értelemezett régió gazdasági életébe. Ennek érdekében kerülnek megrendezésre a Hackatonok és az innovációs és start-up versenyek továbbá az ismeretbővítő képzések, illetve ezt a célt szolgálja még a DEMOLA Pécs hallgatói innovációs együttműködési központ beindítása. 
A tervezett tevékenységeink jó lehetőséget biztosítanak az egyetemi-vállalati innovációs együttműködések és tudástranszfer erősítésére. 

További információkat, a pályázat részletes tartalmát a projektről szóló menü alatt találják meg. 

A projekt részleteivel megismerkedhetnek továbbá a nyitó rendezvényen, 2020. február 5-én.