CardRehApp – Otthoni betegnyomonkövetést segítő mobilapplikáció ér,-és szívsebészeti műtét után

KAPCSOLAT
Kincs Gergely
☎ +3630/ 288-7039
kincs.gergely@pte.hu
Tudományterület/Science Field: 
Leírás/Description: 

A szív,-és érrendszeri (CV) megbetegedéseket, beavatkozásokat követő rehabilitáció kiemelt probléma valamennyi egészségügyi ellátórendszer számára. A projekt során egy integrált mobiltelefonos alkalmazás került kifejlesztésre, mely segítségével a betegek állapotának szoros és hatékony nyomonkövetése megoldható. Az alkalmazás a hazabocsátott betegek nyomonkövetését, életmódjának optimalizálását valósítja meg és a CV megelőzés hatékonyságát is tudja növelni. Megvalósítja a gyógyszerelés ellenőrzését, az orvosi kontroll-konzultáció irányítását, a gyógytornászi utasítások jelzését, valamint a beteg felügyeletét együtt az automatikus és manuális riasztási lehetőséggel.

A folyamatos betegnyomonkövetés lépéseit általános adatok folyamatos bevitelével (hőmérséklet, vérnyomás), más speciális adatok rögzítésével (EKG, sebről készített fotó) és panaszok jelzésével valósítja meg. További kiemelt jelentőségű adat a mobiltelefon általi mozgásaktivitás mérés, ami alapján a betegség előrehaladására tud következtetni.

Az applikáció a kórházi rehabilitációs ellátás elemeit és működését veszi alapul, összefoglaló rendszerként, melynek egyes moduljai önállóan fejleszthetők, más telefonos applikációkkal és viselhető szenzorokkal bővíthető.

   

Fejlesztési szint/Development level: 
TRL3
Iparjogvédelmi státusz/IP Status: 
Szoftver.