Hírek

Beküldte: czibok

Az idei évben a Zsolnay Negyed ad otthont a Pécsi Tudományegyetem Innovációs Napjának. A rendezvény keretei között előadásokat hallhatnak a PTE 3D kutatásairól, egészséges élelmiszerekről, vállalkozóvá válásról, megvalósult innovációkról. A program helyet ad a PTE Inspirációs Poszter Szekciónak, ahol többek között Innovációs Díj pályázói mutatják be ötleteiket. Az Innovációs Napon a PBKIK közreműködésével valósítjuk meg a Innováció coaching workshopot és a Kamarai Innovációs Fórumot.

Tovább
Beküldte: Orosz Dániel

Idén is meghirdetésre kerül a Pécsi Tudományegyetem Innovációs Díj pályázata. Az elismeréssel azon kutatóinkat, PhD hallgatóinkat  és hallgatóinkat szeretnénk támogatni, akik olyan innovatív megoldásokon, kutatási projekteken dolgoznak, amelyek rendelkeznek akkora üzleti értékpotenciállal, amellyel a PTE eredményesen tud megjelenni a hazai vagy akár a világpiacon. 
Pályázni oyan kutatási projekt vagy eredmény bemutatásával lehet, amely létező piaci igényekre reagáló innovatív megoldásokat, felismeréseket tartalmaz. 
Benyújtási határidő: 2018. ÁPRILIS 24. 

Tovább
Beküldte: czibok

Csak elindulni nehéz, szokták mondani…
                               …de nem lehetetlen, hangzik aztán néhány bátorító szó is.
Van egy innovatív ötleted? Kutató vagy és az elért eredmények a fiókodban porosodnak? Kreatív személyiséged még senki nem fedezte fel? Megmutatnád magad a nagyvilágnak? Vagy egyszerűen csak inspirálódnál mások ötletei hallatán?

Tovább
Beküldte: Orosz Dániel

Te is lehetsz startup!
Van egy ötleted, de nem tudod, hogyan fogj hozzá a megvalósításhoz? Segítünk!

Az INPUT program azért jött létre, hogy segítse a fiatal ötletgazdákat üzleti projektjeik megvalósításában ingyenes képzésekkel, tanácsadással, nemzetközi piacra jutási lehetőségekkel. 

Az INPUT program szemléletformáló és tudást átadó rendezvényein, képzésein sorra vesszük az alapokat, amelyek elsajátítása szükségesek ahhoz, hogy sikeresen elindítsd startup vállalkozásodat, illetve gyakorlati tanácsokkal is szolgálunk.

Tovább
Beküldte: czibok

A Richter Gedeon Nyrt. kétfordulós pályázati felhívást tesz közzé, már megkezdett és korai eredményeket is felmutatni képes tudományos kutatási tevékenységek támogatására. A pályázat első körben nyílt jellegű, míg a második fordulóban meghívásos és pénzdíjazott.
A pályázat célja:

Tovább