PTE Inspirációs Nap 2018

PTE Inspirációs Nap 2018

Beküldte: czibok

 Az esemény célja a Pécsi Tudományegyetem hallgatói, kutatói, oktatói ötleteinek, projektjeinek bemutatása; a résztvevők meghívott szakértőkön keresztüli történő inspirálása.

 

Program

16:00

Miért vagyunk itt?

16:05

Egy sikersztori bemutatkozása

16:30

Speed dating I.

 

Hagyományos rapid randihoz hasonló forma, azonban esetünkben szakértők, mentorok, kutatók és ötletgazdák megismerkedéséről van szó. Ebben a részben a projektekről egy gyors, összeszedett szóbeli ismertetőt várunk, főként a nehézségekre, problémákra koncentrálva, hogy a szakértők, mentorok minél hatékonyabban tudjanak reagálni a hallotakra. Itt az elsődleges cél a kapcsolódási pontok feltárása. Elmélyültebb beszélgetésre az esemény végén nyújtunk lehetőséget.

17:00

Bemutatkozik a Hiventures Inkubációs Programja

18:00

Speed dating II.

18:30

Final Pitch

 

Egy szakmai bizottság a már kidolgozott projekteket bírálja el, pontozza és minősíti. Az programelem célja, hogy a projektek tőkét és partnereket szerezhessenek, validálják a termék vagy szolgáltatásukat. A csapatoknak 2 percben kell prezentálniuk a projektjüket, ezt követően pedig a zsűri 3 percben felteheti kérdéseit.

19:30

Innovatív egyetemi szervezetek/programok bemutatkozása

 

Ebben a blokkban olyan szervezeteket/programokat mutatunk be, amelyek célja a vállalkozóiság népszerűsítése, új ötletek támogatása, egy vibráló, innovatív közösség kialakítása.
Bemutatkozó szervezetek: Entrepreneurship Club, International Video Pitch Competition (IVP), Kutatáshasznosítási és Technológia-transzfer Központ (KTTK), Simonyi Summer Social Entrepreneurship Program, Transzdiszciplináris Kutatások Intézete (ITD)

20:00

Final Pitch Eredményhirdetés

20:15

Networking

 

A résztvevőknek lehetőségük van egymással és a meghívott szakértőkkel, mentorokkal elmélyültebb beszélgetést folytatni, mely során új, gyümölcsöző kapcsolatok alakulhatnak ki, továbbá a csapatok/ötletgazdák új lökést kaphatnak projektjük tovább fejlesztéséhez.

 

Helyszín:

PTE KTK, Takarék terem (B323)

Dátum:

2018.12.03.

Érkezés:

15:30

 

A rendezvény nyílt, ingyenes, de regisztrációhoz kötött! inspiration.pte.hu/jelentkezes
Regisztrációs határidő: 2018.11.30.
 
Minden érdeklődőt szeretettel várunk! Gyere el akkor is, ha még nincs kiforrott ötleted, nálunk sok izgalmas dologról halhatsz!
 
Ha további kérdésed van írj nekünk a simonyibedc@ktk.pte.hu e-mail címre!