PTE Innovációs Nap 2017

PTE Innovációs Nap 2017

Beküldte: admin

Az Egyetem alapításának 650 éves évfordulója tiszteletére tartott ünnepi rendezvénysorozat részeként 2017. május 22-23-án immár hetedik alkalommal került megrendezésre a PTE Innovációs Nap, mely A rendezvényen több mint 30 meghívott cég és közel 200 érdelődő vett részt. 
A rendezvény első napján, május 22-én a PTE Innovációs Díj díjazottjaié volt a főszerep, akik támogatásban részesített innovatív ötleteiket mutatták be a nagyközönségnek, ugyanekkor bemutatkozott be a helyi innovációs ökoszisztéma kiépítéséhez GINOP támogatást elnyert NEGOS Zrt, illetve az érdeklődők megismerkedhettek az infokommunikációs start up-okat támogató INPUT programmal. A nyitó nap programjai között szerepelt még a PTE Kiválósági Centrumainak beszámolója, továbbá érdeklődésre számot tartó szakmai előadás, mylek közül is kiemelkedett a 2016. évi Magyar Innovációs Nagydíjban részesített 77Elektronika Kft. bemutatója.
Az Innovációs Napi rendezvény sorozat második napja az egyetemi kutatócsoportok és a vállalatok közötti együttműködések kialakítását, elmélyítését szolgáló innovációs workshopoknak adott teret. A rendezvényen egyetemi kutatócsoportok és céges partnerek mutatkoznak be 3 párhuzamos szekcióban:
·         Információ-technológiai innovációk, big-data megoldások
·         Kutatás-fejlesztés és innováció a 3D területén
·        Műszergyártási innovációk

Helyszín: 

PTE SZKK

Időpont: 

hétfő, május 22, 2017 - 13:00 - kedd, május 23, 2017 - 14:45

 

Előadás diák, csatolmányok