Kecskeméten találkozhatnak a fiatal kutatók és az innovatív vállalkozások: AGTEDU 2019 – Young Spirit

Kecskeméten találkozhatnak a fiatal kutatók és az innovatív vállalkozások: AGTEDU 2019 – Young Spirit

Beküldte: czibok

A Neumann János Egyetem idén már 20. alkalommal rendezi meg tudományos konferenciáját a Magyar Tudomány Ünnepe alkalmából 2019. november 13-án. A rendezvénynek forgó rendszerben minden évben másik kar ad otthont, idén a Kertészeti és Vidékfejlesztési Kar, Kecskeméten a Mészöly Gyula tér 1-3. alatti bázisán. A konferencia elsősorban az Egyetem karain oktatott és kutatott tudományterületeket öleli fel. Ebben az évben egy különleges szekció is lesz a rendezvényen, a Young Spirit, amely a vállalkozások K+F igényeinek és a fiatal kutatók kapacitásainak találkozását célozza.
A gazdasági folyamatok és a gazdaság hajtóerejét jelentő innováció fontosságának ismeretében elengedhetetlen, hogy az innovatív cégek kutatás-fejlesztési igényeinek kielégítése érdekében elinduljon egy valós együttműködés a kutatói szférával. A cél elérése érdekében tavaly öt megyei kamara összefogva indított „Young Spirit” címmel egy olyan – pécsi indíttatású – kezdeményezést, amely a fiatal, tettre kész kutatókat és az innovatív cégeket összeköti, köztük innovatív termékek, szolgáltatások létrejöttét célzó együttműködések kialakulását segíti.
A Young Spirit céljait szolgálja kamarai és egyetemi háttérrel egy rendezvénysorozat fejlesztése, amelynek keretében eddig már két országos rendezvény került megszervezésre Pécsett és Győrött.
Utazás Kecskemétre: A szakmai érdeklődők Kecskemétre való eljutását a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara közös utazás megszervezésével támogatja.
Előzetes program:  kattintson IDE!
A regisztrációhoz kérjük, kattintson IDE!
További információ: Császár Gergely +36 20 44 22 080; csaszar.gergely@pbkik.hu