Pollack Mihály Műszaki és Informatikai Kar Építész Intézet

Pollack Mihály Műszaki és Informatikai Kar Építész Intézet


Örökségvédelmi Kutatócsoport
Research Areas: 

• Örökségvédelem elmélete

Pécs történeti belvárosa majdnem négy évtizede ad kutatási témát számunkra. A kutatást az utóbbi három évtizedben a világörökség cím elnyerése jelezte, ennek során az ókeresztény temetőegyüttes építészeti védelmének komplex kidolgozása valósult meg a gyakorlatban is.

• Műemlékvédelmi építészet

Kutatási témánk a műemlékvédelmi építészet közkinccsé tétele, interaktív, közönségre ható, populáris módszerek kidolgozása.

• Műemlékvédelem és korszerű építési, szerkezeti rendszerek

A pécsi történeti belváros emlékei egymásra rétegződő korok együttese, ezért itt a neutrális “anti-építészet” eszközeivel kellett élnünk a szükséges új épületrészek kialakításánál.

• Műemlékvédelem és restaurálás

A pécsi ókeresztény temetőegyüttes falképeinek megőrzése és restaurálása valamint a középkori székesegyház kisépítészeti, kőszobrászati anyagának védelme és bemutatása jelentette az utóbbi négy évtized kutatási irányát.

Products & Services: 

• Tekintettel, hogy a doktori iskola PhD és DLA fokozat kiadására is jogosult, nagy és friss szellemi kapacitás áll rendelkezésre külső megbízások fogadására is az örökségvédelem területén, a tárgyszórendszer 6.1. Építészet témakörében

Research Group's leader: 
Dr. Bachman Zoltán
Contact: 

Kutatáshasznosítási és

Technológia-transzfer Központ

Tel: +36-72-501-500 / 12292

e-mail: ktto@pte.hu

Pollack Mihály Műszaki és

Informatikai Kar

InnoPont

7624 Pécs, Boszorkány út 12.

Tel.: +36-72-503-650 / 23902


Letöltés